Een online academie: iets voor jou?

Een online academie: iets voor jou?

Een online academie, dat klinkt “groot”.
“Zoiets hebben toch alleen degenen die veel trainingen aanbieden?”
“Ik kan het ook prima even op de mail zetten naar de deelnemers.”

Ja natuurlijk kan dat. En als je klein wilt beginnen kan je het jezelf al een stukje makkelijker maken door je training (dagelijks / wekelijks) via een geautomatiseerd mailtje vanuit MailBlue / ActiveCampaign te laten versturen.

Wat als je met diezelfde training een veel grotere groep mensen kunt bereiken? En jij die training niet meer “persoonlijk” hoeft te geven?

Stel je eens voor ..

  • dat je hiermee een extra inkomstenbron genereert
  • dat je meerdere trainingen kunt ontwikkelen en tegelijk kunt aanbieden
  • dat je volledig locatieonafhankelijk bent
  • je onderneming altijd door blijft draaien. Ook als jij op vakantie bent šŸ˜‰

Wat als je 24/7 in business kunt zijn zonder daar iets voor te hoeven doen? Zonder dat je er iets voor hoeft te doen een inkomstenstroom creƫren. Terwijl jij in de tussentijd je bezig kunt houden met de zaken die voor jou belangrijk zijn of lekker vakantie aan het vieren bent. Met een volledig geautomatiseerde academie kan het!

Alles wat jij nog moet doen is de juiste content creƫren. Dat moet geen probleem zijn, want dat is wat jij het allerleukste vindt toch? Jouw kennis delen.

En dan?

Met een druk op de knop wordt de magie gestart. Jouw klant koopt jouw training via jouw website en “that is where the magic happens”.

Vanaf nu gaat alles vanzelf. De systemen gaan voor je werken! Jouw klant ontvangt automatisch de factuur in de mailbox. Een mail met inloggegevens voor jouw online academie volgt. Toegang tot de juiste training wordt geregeld en zelfs een training automatisch laten beƫindigen is mogelijk. Lekker makkelijk toch? En je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen!

De voordelen voor jouw klant

Niet alleen voor jou is het een makkie, dit geldt ook voor jouw klant. Direct na betaling van de training kan jouw klant van start. Het maakt niet uit waar jouw klant zich bevindt. Of waar jij bent. Jullie zijn beiden volledig locatieonafhankelijk.

Jouw voordelen

Maar er moet natuurlijk wel wat gebeuren. Die online academie komt er niet vanzelf. Je zal een berg met content moeten creĆ«ren. De content die op de plank ligt moet geschikt worden gemaakt voor je online academie. Je zal wellicht video’s en/of audio’s op moeten nemen en e-books of PDF’s moeten maken. Het is maar niet hoe jij de content aan wilt bieden. Er is heel veel mogelijk!

Ja dat kost even tijd en energie. En geld. Bedenk dat je dit eenmalig doet en de rest vanzelf gaat. Vanaf nu hoef jij je alleen nog maar bezig te houden met de inhoud. Zo nu en dan zal je de content aanpassen en dan kan je weer even vooruit.

Geen gedoe meer met het maken van facturen, mailtjes sturen en klanten handmatig toegang moeten geven tot “iets”.

Lekker focussen op de content en dat waar jij goed in bent. De techniek die regel ik wel voor je.

Als die online academie eenmaal staat ga je er alleen maar energie (en omzet) uithalen.

Voel je de vrijheid al die jouw online academie je gaat bieden!

ļ³
10 maart 2022
ļ‰·