Het belang van je website onderhouden

Het belang van onderhoud

Oorzaak nummer 1 als het gaat om een gecrashte of gehackte website is slecht onderhoud.

Heb je je website goed onderhouden? Dan heb je in ieder geval je best gedaan om een crash of hack te voorkomen. Of jij nou een grote of een kleine website hebt, onderhoud heeft prioriteit. Beter voorkomen dan genezen. En een hacker zit nooit stil!

Als je er heel even de tijd voor neemt is het onderhoud prima zelf te doen en is alles zo weer up-to-date. Een website (of online academie) is nooit af. Onderhoud is en blijft noodzakelijk.

Wat je minimaal zou moeten doen

➡️ Update altijd naar de laatste versie van plug-ins, thema en WordPress. Mits dit veilig kan. Bij een “major update” van bijvoorbeeld WordPress is het verstandig om even te wachten op een volgende update i.v.m. “kinderziektes”.
➡️ Zorg ervoor dat er altijd een recente back-up is.
➡️ Verwijder oude plug-ins en thema’s die niet gebruikt worden.

Het is een kleine moeite en toch merk ik dat velen hier niet de tijd en moeite voor nemen. Grote kans dus dat jij dit ook helemaal niet leuk vindt en het niet jouw prioriteit heeft. En ja, soms kost het toch iets meer tijd dan je zou willen.

Daarom neem ik het onderhoud en beheer van de websites van mijn klanten uit handen. Hierin ga ik net even een stapje verder dan het minimale wat nodig is.

Waar een onderhoudsabonnement uit bestaat

➡️ Dagelijkse check op updates van plug-ins, thema en WordPress.
➡️ Dagelijkse back-up
➡️ Wekelijkse veiligheids- en performancecheck.
➡️ Optimalisatie database zodat er geen oude gegevens achterblijven op je website.
➡️ Verwijderen spam-reacties.

Zie jij het ook niet zitten om dit allemaal zelf te moeten doen? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Just ask! Hier vind je meer informatie en tarieven.

14 april 2022